onsdag 18 juli 2012

Auberginegratäng med lammfärs

Lammfärs och aubergine är verkligen skapta för varandra. Passar så bra ihop. Föredrar verkligen denna rätt framför en vanlig traditonell lasagne. 




Till 4 -5 personer
2 auberginer
500 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlök1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tärning köttbuljong
1 burk krossad tomat

100 g fetaost

Ugn 225 grader. Skiva auberginen i centimeterstora  skivor. Sprid ut på skärbräda och strö salt över. Låt stå i 30 min. Finhacka lök och vitlök. Fräs lammfärs och löken i lite olivolja. Tillsätt timjan, rosmarin och 1/2 tsk salt. Tillsätt buljong och krossad tomat. Låt koka 5 min. Smörj en ugnsfast form och lägg en lager lammfärssås i botten. Torka av aubergineskivorna och varva med lammfärssås och fetaost. Avsluta med lammfärssåsen. Grädda i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar