onsdag 18 juli 2012

Rabarbermuffins med havregryn

Blev inspirerad av ett kakrecept som jag gjorde om till ett muffinsrecept. Receptet passar därför även att göra om till en kaka. 


12 muffins
2 dl havregryn
ca 200 g rabarber
2 msk smör
1 msk flytande honung
2 tsk kanel
2 dl strösocker
3 ägg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Ugn 175 grader. Rosta havregrynen i en torr panna. Skär under tiden rabarbern i centimeterstora bitar. Ta upp havregrynen och fräs rabarbern i stekpannan tillsammans med 2 msk smör. Tillsätt havregryn, houng och kanel. Vispa samman strösocker och ägg i en separat bunke. Smält smör och tillsätt i äggblandningen efter att det svalnat något. Tillsätt mjöl och bakpulver i äggblandningen. Placera muffinsformar i muffinsplåt. Fördela äggsmeten i muffinsformarna (mellan 1/3 till knappt upp till hälften av formarna). Fördela rabarber och havregrynsblandningen över smeten (ganska mycket blandning i förhållande till smet). Grädda muffinsen i mittena av  ugnen i 10-15 min beroende på ugn. Låt svalna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar