söndag 1 juli 2012

Rabarbersylt med jordgubb och ingefära

Sommarens första skörd av sylt....men absolut inte den sista. Jag älskar att ta hand om trädgårdens frukt och bär och fylla matkällaren med sylt och marmelad till vinterhalvårets mörka månader..... Ljuvligt!


1,5 kg rabarber
0,5 kg jordgubbar
1 kg syltsocker
färsk ingefära


Skiva rabarbern i centimeterstora skivor. Skiva jordgubbarna i bitar. Skala 4-5 centimeter stor bit av ingefäran (beror lite på storlek) och riv med rivjärn. Rör ihop frukten, ingefäran och syltsocker i en stor kastrull. Koka upp tills sylten skummas. Låt koka tills frukten är mjuk, ca 5 min. Ta bort skummet med slev. Låt sylten stå någon minut innan du häller upp i rengjorda glasburkar. Sätt på lock direkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar