måndag 26 april 2010

Bovete-otto med grönsaker och chevre


Det här är en riktigt god vegetarisk rätt som kan kombineras hur man vill. Det går lika bra att använda matvete. Jag valde dock bovete. Istället för chevreost går det lika bra att använda ex. gorgonzolaost. Jag föredrar dock chevre personligen.

Till 4 pers.
2-2,5 dl bovete
2 vitlöksklyfor
1 schalottenlök
1 gul lök
1 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
2 röda paprikor
200 g färsk spenat
100 g chevreost
1 krm nymal svartpeppar

Skala och hacka vitlök, schalottenlök och gul lök. Fräs löken i olivolja i en kastrull. Häll på bovetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljong. Sjud under lock i ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in. Ansa och skär paprikorna i bitar. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. När bovetet nästan kokat färdigt, vänd ner paprikan och låt koka med någon minut. Vänd ner spenaten i bovetet. Tärna chevren och blanda ner i bovetet tillsammans med spenaten. Spara lite till garnering. Mal över svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar