lördag 24 april 2010

Banan- & honungsmuffins med valnötter


Banan passar utmärkt som sötningsmedel. Tillsätt valnötter som gör muffinsen lite knaprig.

12-18 stycken
3 ½ mosade små bananer
2 dl farinsocker (ljust alt. mörkt)
90 g honung
4 msk margarin, smält
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/4 dl grovt hackade valnötter

Ugn 175 grader. Mosa bananen och vispa samman med farinsocker, honung och margarin. Blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda väl. Vänd ner valnötterna. Placera muffinsformar i muffinsplåt. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 min. Ta ut plåtarna och låt muffinsarna svalna i plåten ca 5 min. Låt sedan svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar