måndag 5 april 2010

Lax i kräftbad


Smaskig laxrätt som är superenkel och supergod. Passar både till vardag och till fest.... Praktiskt.

Till 4 pers.
4 laxfiléer utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag
1 tub mjukost (ca 340 g) med kräft eller skagensmak
2½ dl mellangrädde eller laga lätt
2 msk konc hummerfond
1 dl finhackad dill (kan uteslutas)
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västerbottenost (kan uteslutas)

Tillbehör:
pressad potatis
citronklyftor
sallad eller sparris

Ugn 200 grader. Lägg fisken på smord ungsform och salta och peppgra. Häll av spadet av kräfstjärtarna och fördela dem över fisken. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar. Fördela över fisken. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min. Servera med pressad potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar