fredag 23 april 2010

Linfrökex


Jag tycker det är kul att testa nytt. Har fått en härlig kokbok med raw food och kände mig lite inspirerad. Har testat linfrökex. De blev väldigt spröda dock. Möjligen ska man göra dem lite tjockare. Gott i alla fall...om man gillar frön

Blötlägg linfrön i 2-4 timmar innan du bakar.

3 dl linfrön
½ dl sesamfrön
1½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 dl vatten
1 tsk örtkryddor, ex. kummin
1 tsk salt

Blanda linfrön och vattnet. Rör i sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön och tillsätt ev. mer vatten till en grötig konsistens. Tillsätt kryddor och salt. Blanda. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45 grader. Öppna ugnsluckan emellanåt. Det tar mellan 8 timmar till ett dygn att baka kexen i ugnen. När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara i en tättsluten låta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar