Servera gärna till fördrink eller som tillbehör till räkfrossa. Pajerna går utmärkt att tillaga och förgrädda i förväg och sedan värma inför servering.
15 pajer
1 rulle färdig smördeg
15 små aluminiumformar
150 g champinjoner
smör till stekning
1 burk (ca 250 g) kronärtskockshjärtan
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 170g)
10-15 körsbärstomater/små tomater
1 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Ugn 225 grader. Skär den färdiga smördegen i 15 bitar och tryck ut i små aluminiumformar. Låt kanterna på smördegen sticka upp. Hacka svampen i mindre bitar och stek i smör. Krydda med salt och peppar. När vätskan kokan bort fördela i formarna. Dela tomaterna och kronärtskockorna i mindre bitar och fördela i formarna. Fördela även 2/3 av kräftstjärtarna i formarna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar och fördela i varje form (det blir enbart äggstanning för att 'hålla ihop' fyllningen. Föredrar du mycket äggstanning så gör gärna dubbel sats.). Grädda pajerna i 12 min. Garnera med resten av kräftstjärtarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar