torsdag 18 augusti 2022

Minikräftpajer

 


Servera gärna till fördrink eller som tillbehör till räkfrossa. Pajerna går utmärkt att tillaga och förgrädda i förväg och sedan värma inför servering. 


15 pajer
1 rulle färdig smördeg
15 små aluminiumformar
150 g champinjoner
smör till stekning
1 burk (ca 250 g) kronärtskockshjärtan 
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 170g)
10-15 körsbärstomater/små tomater
1 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde 
salt & peppar

Ugn 225 grader. Skär den färdiga smördegen i 15 bitar och tryck ut i små aluminiumformar. Låt kanterna på smördegen sticka upp. Hacka svampen i mindre bitar och stek i smör. Krydda med salt och peppar. När vätskan kokan bort fördela i formarna. Dela tomaterna och kronärtskockorna i mindre bitar och fördela i formarna. Fördela även 2/3 av kräftstjärtarna i formarna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar och fördela i varje form (det blir enbart äggstanning för att 'hålla ihop' fyllningen. Föredrar du mycket äggstanning så gör gärna dubbel sats.). Grädda pajerna i 12 min. Garnera med resten av kräftstjärtarna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar