fredag 19 augusti 2022

Björnbärspaj med touch av citron

 


Det här är en av mina favoritpajer som går utmärkt att göra med skogens 
och trädgårdens alla bär. Här har jag lagt till citronskal i smeten för 
att förhöja smaksensationen. 

Smält smöret något så att det blir mjukt, ej helt smält. Blanda ihop degen till pajbotten och tryck ut i smord pajform (ca 24 cm i diameter). Låt vila. Fördela bären i pajskalet. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa tills det blir fluffigt. Blanda i creme fraiche. Riv skalet av en citron och rör ned i smeten. Häll fyllningen över bären. (Jag har valt att hälla smeten runt kanterna och inte i mitten för att bären ska synas.) Grädda i drygt 30 min) i 175 grader. Servera med vaniljsås.  

Pajbotten:
1 dl socker
4 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2-3 dl björnbär
1 dl socker
1 ägg
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
skal av 1 citron


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar