onsdag 12 januari 2022

Saffransscones med filmjölk

 

Ljuvligt goda och enkla saffranssconces som äts bäst nygräddade. Receptet ger fyra stora sconces men personligen skulle jag rekommendera att göra dem något mindre, dvs 5-6 stycken. 

0,5 g saffran
1 msk honung
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g mjukt smör
2 dl filmjölk

Ugn 225 grader. Rör ihop saffran och honung i en liten skål eller ett glas. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och saffransblandningen i mjölblandningen. Rör ihop. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en kladdig smet. Klä en plåt med bakpapper. Forma scones i valfri storlek (4 stora eller 5-6 stycken mindre) och placera på plåten. Grädda i övre delen av ugnen i 10-12 min. Servera direkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar