tisdag 11 januari 2022

Brysselkålsallad med valnötter, dadlar och ädelost

 

En julig och ljuvlig sallad. Kombinationen av brysselkål, söta dadlar och ädelost är perfekt! 

1 kg brysselkål
1-2 msk olivolja
flingsalt
8-10 färska dadlar
75 g mögelost (gärna en smulig sort som Kvibille)
ca 10 hela valnötter
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 msk vinäger av valfri sort
salt
peppar

Ugn 225 grader. Rensa brysselkålen och skär i halvor. Placera på en ugnsplåt och ringla över olivolja och salt och rör om. Ugnsrosta brysselkålen tills den fått färg. Låt svalna något. Strimla dadlar i halvor eller mindre bitar. Rosta valnötterna och hacka i mindre bitar. Skär ädelsten i små halvcentimers stora kuber eller smula ned osten. Blanda ihop brysselkål, dadlar och ädelost. Blanda ihop rapsolja, vinäger, honung, peppar och salt och ringla över salladen. Strö över de hackade valnötterna och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar