fredag 23 november 2018

Rawfoodbollar med dadlar och kikärtor


Tänk vilken bra kombo av nyttigt mellanmål, bra före eller efter träning och som som är något gott till kaffet. Testa dessa rawfoodbollar med touch av dadlar, choklad och jordnötssmör. Kikärtorna känner du inte smaken av. De bara fyller bollarna med proteinrikt innehåll. Våga testa!

1 burk med 2,5 dl kokta kikärtor
5 dl havregryn
ca 20 färska dadlar (blötlagda torkade dadlar funkar även bra men blötlägg då i minst ett dygn)
3 msk raw kakao (vanlig kakao går också bra)
5 msk kaffe
5 msk jordnötssmör
4 msk kokosolja
4 krm salt
kokos

Rensa dadlarna från kärnor. Lägg alla ingredienser i en mixer alt. i en bred bunke och använd stavmixer. Mixa allt till en jämn smet. Rulla bollarna i önskvärd storlek. Rulla i riven kokos. Förvara gärna bollarna i frysen och njut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar