måndag 26 december 2016

Rawbollar med kokos eller kanel

Rawbollar är perfekt som snacks, att stoppa i frysen och plocka fram vid behov eller som gott och nyttigt julgodis. Rulla bollarna i det du tycker om bäst. Jag använde kokos på hälften och kanel på hälften. Rosta gärna kokosflingorna för lite mer smak på kokosen. Rulla i kakao eller hacka flagad mandel. 

1 dl sötmandel
1 dl havregryn
8 färska dadlar
1 dl vatten
3 tsk pepparkakskrydda
1 msk kokosolja

Mixa mandlar och havregryn och tillsätt därefter alla ingredienser utom kokosoljan. Mixa allt i en mixer till en grynig smet. Lägg i kokosoljan sist och mixa några sekunder för att blanda in oljan. Rulla till bollar och rulla sedan bollarna i kokos eller kanel. Förvara bollarna i kylen eller i frysen. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar