söndag 5 juni 2016

Rabarbermarmelad med kanel och ingefära

Enklast möjliga sättet att göra marmelad på är med syltsocker. Det använder jag ofta. Smidigt och enkelt. Rabarbermarmelad kan varieras efter tycke och smak. Ingefära åker alltid i. Denna gång använder jag färdigriven ingefära, eller rättade sagt Ginger paste, som jag köpt i en utländsk butik. Det går lika bra att finriva ingefära själv eller t o m använda malen ingefära. 

1 kg rabarber
500 g syltsocker
5 tsk kanel
2 tsk ginger paste (alt. 5 krm malen ingefära eller 4 krm finriven ingefära)

Ansa rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Häll över i en stor 10 L gryta. Tillsätt syltsocker, kanel och ingefära. Blanda väl och låt koka upp. Blanda runt då och då. Sänk temperaturen på plattan och låt  marmeladen koka cirka 5 minuter. Ställ av kastrullen. Skumma av. Häll upp marmeladen i rena burkar. Låt svalna något innan locken skruvas på. Njut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar