tisdag 17 maj 2016

Lammracks

Lamm är en av få favoriter när det kommer till kött för min egen del. Lammracks är så enkelt men känns ändå lite extraordinärt. Festligt att servera och gott och enkelt att bjuda på i en buffé. Serverar gärna med rostade rotsaker som potatis, palsternacka och morötter med olivolja, salt och rosmarin till. Starta med rotsakerna först. 

500 g lammracks
Smör
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk rosmarin
flingsalt
svartpeppar

Ugn 150 grader. Bryn köttet i smör. Repa rosmarinen och hacka grovt. Riv vitlöksklyftorna. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin och salta och peppra köttet. Placera köttet i en ugnsform som precis täcker köttet. Stick in en köttermometer i sidan av köttet, dvs den tjocka delen. Köttet ska stekas i mitten av ugnen tills köttet är rosa och temperaturen når 60 grader. Låt köttet vila i aluminiumfolie i 10 min innan det skärs upp. (Gör gärna lite rödvinssky i pannan under tiden.) Skär köttet i bitar, dvs mellan varje ben. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar