tisdag 17 maj 2016

Paj med quinoa, broccoli och fetaost


En perfekt liten minipaj till picknick eller till buffé. Minipajen är dessutom helt glutenfri och vegetarisk. Variera fritt utifrån tycke och smak. Smaksätt exempelvis med bacon, med sparris, chevréost eller liknande. 

12 stycken minipajer
2 dl okokt quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
2 broccolibuketter (400-500gr)
1 rödlök
6 ägg
1 dl riven ost
150 g fetaost
peppar
olivolja


Ugn 200 grader. Koka 2 dl quinoa i 4 dl vatten (uteslut salt). Tillsätt buljongtärningen i det kokande vattnet. Dela broccoli i små bitar och fräs i olivolja i en stor, gärna wokliknande panna. Börja med stammen och tillsätt övriga delar vartefter. Hacka löken och tillsätt. Låt broccoli  och lök mjukna. Blanda ihop (förslagsvis i wokpannan) broccoli, lök och quinoan med äggen. Smula ner fetaosten och tillsätt peppar. Smörj formarna i en muffinsplåt och fördela smeten i muffinsformarna. Fördela den rivna osten på toppen av minipajerna. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar