tisdag 26 april 2016

Bran muffins

En klar favorit till lyxigt mellanmål, till helgfrukost eller till afternoon tea. Servera helst med färskost när muffinsen är nygräddad. 

Cirka 16 muffins
3 dl vetemjöl
3,4 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 1/4 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
200 g rumsvarm smör
1,5 dl farinsocker
2 ägg
3, 5 dl naturell yogurt
3,5 dl vetekli
2 dl russin

Ugn 200 grader. Blanda torra ingredienser i en skål, dvs mjölet, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor. Rör smöret mjukt i en annan stor och rymlig skål och tillsätt sedan farinsocker. Vispa ihop smör och socker och tillsätt sedan äggen. Häll i yogurten och hälften av mjölblandningen i ägg och sockerblandningen. Vispa någon minut och tillsätt resten av mjölblandningen tillsammans med russinen. Vänd sist i vetekli och rör runt. Fördela pappersformar i muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 grader. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar