torsdag 7 april 2016

Broccolisoppa med Stiltonost och qesedillas

Jag gillar att tillföra lite knorr på vissa maträtter. Att steka upp lite bacon och strö i en grönsakssoppa gör susen. Testa så får du se…och smaka!

4 port
Två buketter med färsk broccoli
2 scharlottenlökar
2 klyftor vitlök
3-4 msk olivolja
12 dl vatten 
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl creme fraiche
2-3 krm salt
1,5 krm salt
En bit Stiltonost

Rensa broccolin och skär i bitar. Skala och hacka löken och fräs i stor kastrull lagom för soppan. Tillsätt de grova bitarna av stammen och låt fräsa med. Tillsätt övriga bitar och rör om. Tillsätt vatten och buljong. Koka tills broccolin har blivit mjuk, ca 8 min. (Gör i ordning quesedillas under tiden.) Mixa därefter soppan med stavmixer. Sätt tillbaka soppan på den varma plattan och tillsätt både matlagningsgrädde och creme fraiche. Stäng av plattan och låt soppan koka ihop på eftervärmen. Smula ner osten i soppan och smaka av med salt och peppar. 


Åtta tortillasbröd 
Lagrad ost, ex västerbotten eller greveost
Ruccolasallad (kan uteslutas)

Läge osten i skivor på fyra tortillas. Strö över ruccolasallad och lägg över tortillasbröd som lock. Stek i torr stekpanna (eller lägg på grill) någon minut och vänd om och stek på nästa sida. Passa pannan noga så att du inte bränner tortillasen. Skär i bitar och servera varma till soppan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar