måndag 18 april 2016

Köttsoppa med pesto och zucchini

Jag älskar att variera olika sorters soppor… Här är en variant som självfallet kan göras vegetarisk men den är riktigt god med rikligt med köttbitar i. Smaka av och tillsätt gärna extra mycket pesto så att soppan smakar rikligt av pesto. 

Ca 4 portioner
500 g benfri högrev
2 gula lökar
2 vitlökar
1 zucchini
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk kalvfond
1 liter vatten
2 dl créme fraiche
2 + 2 msk grön pesto
Riven parmesanost

Skär rent köttet och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Bryn kött och lök i olivolja i stor soppgryta tills köttet är brynt.  Tillsätt salt, peppar och tomatpuré och rör runt. Häll sedan på kalvfond och vatten. Låt soppan koka i knappt 60 min. Skär under tiden zucchinin i små bitar (skala bort skalet på zucchinin först om så önskas).Tillsätt zucchinin och låt koka ytterligare 5-8 min. Tillsätt sedan creme fraichen och 2 msk pesto och låt koka upp. Servera soppan med riven parmesanost och pesto som toppas på soppan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar