fredag 24 juli 2015

Mormors blåbärspaj


Jag plockar inte mycket blåbär, men när jag gör det är det enbart för husbehov….för att kunna baka en blåbärspaj eller blåbärskaka. Det här receptet kommer från min mormor och min mamma använder det än. 1-2-3-deg kallar vi det. 

200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca 2 dl blåbär 

Ugn 200 grader. Låt smöret ligga ute för att bli rumsvarmt. Dela i kuber. Tillsätt socker, mjöl och bakpulver och knåda ihop pajdegen till en boll. Smörj en pajform och fördela pajdegen. Strö över blåbären så att det täcker pajdegen och så att det blir ett tjockt lager med blåbär. Grädda i 25 min. Låt pajen svalna något innan den serveras med vaniljsås eller glass. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar