fredag 24 juli 2015

Bärkaka med trädgårdens bär


De första hallonen och svarta vinbären har kommit i trädgården. Jordgubbar och smultron är nästan uppätna. Komponerar en bärkaka av trädgårdens bärskörd en dag i mitten av juli....

100 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Bär (ca 1,5 dl svarta vinbär, lite smultron, jordgubbar och 1 dl hallon)
Florsocker

Ugn 175 grader. Smält smöret i kakformen medan ugnen värms upp. Blanda ägg och socker som rörs ihop luftigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör ihop för hand så att det inte blir klumpigt. Tillsätt det smälta smöret som hunnit svalna något. Rör ihop. Bröa kakformen. Häll i kaksmeten i formen och strö över bären. Grädda kakan i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna något. Sikta över florsocker innan servering. Servera kakan med vaniljkesella eller vaniljvisp om du vill ha ett sötare alternativ.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar