lördag 24 maj 2014

Rabarbersmulpaj med dinkel

Traditionell smulpaj med havregryn eller bara med vetemjöl är supergott men varför inte testa något nytt. Det blev en helt annan smak med dineklmjöl och dinkelflingor. Rekommenderas varmt!

100 g smör
2 msk socker
1,5 dl dinkelmjöl
1,5 dl dinkelflingor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljocker

Ugn 225 grader. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Smöra pajform och fördela rabarbern i formen. Strö över potatismjöl och vaniljsocker. Rör om. Mät upp mjöl, flingor och socker i degbunke. Finfördela rumsvarmt smör med blandningen till en grynig massa. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda i ugnen i 20-25 min.  Servera med vaniljvisp när pajen svalnat något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar