söndag 11 maj 2014

Lammfärspaj med feta och tomat


Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk vatten

400 g lammfärs
smör
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
3 ägg
2,5 dl mjölk
salt och peppar
100 g körsbärstomater
100 g fetaost


Ugn 200 g. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Låt vita svalt i ca 30 min. Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda ca 10 min. Bryn lammfärsen. Tillsätt vitlöken och bryn. Salta och peppra. Fördela färsen i pajskalet. Blanda ihop ägg, mjölk och kryddor till äggstanningen och häll över. Smula över fetaosten men spara lite till garnering. Grädda pajen 25-30 min. Halvera körsbärstomaterna och garnera pajen efter gräddning. Smula sista fetaosten över som garnering. Serveras med en god grönsallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar