lördag 22 juni 2013

Smulpaj med mandel och kokos



Rabarbern växer så det knakar i trädgården och jag blir så sugen på att ta vara på all rabarber. En smulpaj stod på barnens önskelista men denna gång hade jag lust att testa något nytt. Det blev en smulpaj med mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj. 

100 g smör (rumsvarmt)
2 msk socker
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn
2 msk kokos
2 msk solrosfrön
ca 500 g rabarber

Gör smuldegen genom att röra ihop rumsvarmt smör, socker, havregryn och mandelmjöl. Finfördela till en grynig massa. Skär rabarbern i tunna skivor/bitar och fördela i smord pajform. Fördela smuldegen över och strö kokos och solrosfrön över. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min i 225 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar