lördag 22 juni 2013

Rabarber och jordgubbspaj




Det här receptet är gjort till en extra stor pajform. Jag brukar göra dubbel eller 1,5 sats till denna form så  använd halv sats till "vanlig" pajform.


Pajbotten:
2 dl socker
8 dl vetemjöl
250 g smält smör
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl socker
2 ägg
4 msk vaniljsocker
4 dl creme fraiche
Två stora nävar jordgubbar 
4-6 stjälkar rabarber 

Smält smöret så att det mjukar (ej smälter helt). Blanda ihop degen till pajbotten och tryck ut i smord pajform (ca 30 cm i diameter). Låt vila. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa tills det blir fluffigt. Blanda i creme fraiche. Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i  i pajskalet. Skiva jordbubbarna och fördela tillsammans med rabarbern. Häll fyllningen över. Grädda i 40-45 min (pga stor pajform. Mindre pajform drygt 30 min) i 175 grader. Dekorera med lite citronmeliss.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar