söndag 6 maj 2012

Morotsmuffins med valnötter och philadelfiaostglasyr

Istället för att göra en stor morotskaka är det smidigt att göra muffins för att ta med på pick-nick. Variera efter tycka och smak och garnera med hackade valnötter eller som här med jordgubbar. 16 muffins 6,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk malen kanel 0,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör 1 dl brunt farinsocker 2 dl strösocker 2 dl mjölk 2 ägg 2 stora morötter 1,5 dl hackade valnötter Glasyr: 100 g philadelfiaost 4 msk smör 350 g florsocker 1 tsk citronsaft ev 1 dl hackade valnötter till garnering Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Finriv morötterna. Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i äggen och häll i mjölken. Gör en fördjupning i mjölblandningen och rör i äggblandningen. Rör om och rör sist i morötterna och 1,5 dl av valnötterna. Fördela smeten i muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda 20-25 min i 180 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar