söndag 20 maj 2012

Chokladmousse



En liten härlig chokladmousse gjord på 80% choklad går alltid hem...Jag serverar gärna i små glas eller koppar. Då räcker receptet till 6 pers. En variant är servera i kombination med annan dessert som exempelvis turisk yogurt med jordgubbar som också serveras i små glas. Här har jag hittat chokladflarn som tydligen används på smörgås i Holland. Jag tog med mig hem för garnering istället. 


 Till 4-6 pers 
200 g mörk choklad 
 2 st ägg 
 2 dl vispgrädde 
 2 msk råsocker 
 1/2 tsk malen kardemumma 
Chokladflarn till garnering


 Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Vispa grädden och dela äggulor från vitor. Rör ner äggulorna och grädden i den smälta chokladen. Tillsätt socker och smaksätt med kardemumma. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Låt moussen stå svalt några timmar före servering. (Källa: recept.nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar