söndag 6 maj 2012

Kokt kronärtskocka med dipp

Att koka kronärtskocka är något jag aldrig testat men länge varit sugen på. Jag gillar ju kronärtskocka, men att äta det så här var en ny upplevelse. Fixa lite olika röror och dippsåser så blir det härlig plockmat. Jag gjorde avokado och basilikasås och tomat- och chilislasa (se separata recept) och tog lite creme fraiche till. Till 2 personer 2 hela kronärtskockor 1 halv citron ca 2 liter vatten 2 tsk salt Ansa kronärtskockorna och lägg i gryta. Pressa saften av citron och häll över. Fyll på med vatten så att skockorna täcks. Tillsätt salt. Koka upp vattnet och sjud kockorna ca 40 min. Gör under tiden olika röror eller dippsåser. Häll av vattnet och servera kronärtskockorna direkt. Dra av blad efter blad och doppa i såserna. Ta sedan bort de minsta bladen när du kommit in mot mitten och "ludden" så att du kommer åt kronärtskocksbottnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar