söndag 5 februari 2012

Wienerstänger


Traditionella kakaor som jag faktiskt aldrig testat förut....

250 g smör
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt

Fyllning:
3-4 msk fast röd sylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten

Ugn 200 grader. Rör matfett och socker. Tillsätt ett ägg i taget, mjöl blandat med hjorthornsaltet. Rör ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra delar. Forma varje del till ca 40 cm långa längder. Lägg längderna på smord ugnsplåt. Gör en fördjupning i mitten av varje längd. Fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Blanda samman ingredienserna till glasyten. Bred glasyren på de varma längderna. Skär kakor på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar