lördag 4 februari 2012

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter


I ursprungsreceptet används mörk choklad med apelsinsmak. Det går precis lika bra att använda en god mörk choklad och riva lite apelsinskal.

Till ca 30 bitar:200 g mörk choklad, 70% (antingen med apelsinsmak el. utan)
225 g smör
3 dl farinsocker
4 ägg
½ dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 g hasselnötter

Garnering:100 g mörk choklad
50 g hasselnötter
½ tsk flingsalt

Ugn 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Vänd ned sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken och blanda i mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör i hela hasselnötter. Täck en ugsform (20x30 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna. Smält chokladen och pensla över kakan. Hacka nötterna och strö över tillsammans med saltet. Skär brownien i små rutor. (Källa: Allt om mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar