söndag 6 augusti 2023

Varmrökt lax med grönsaker och romsås


God sommarfräsch mat. Jag använde en hel varmrökt lax vilken inte var så rosa i färgen, men smakar precis lika gott som varmrökt lax i bit som vanligen är mer rosa. Jag köpte också färdig romsås men det går så klart lika bra att göra egen. 


500 g varmrökt lax
300 g färskpotatis
250 g tomat
1 knippe rädisor
2 salladslökar
1/2 citron
Eventuellt några salladsblad 

Romsås

Koka färskpotatisen och skär i bitar. Skär rädisor och tomat i mindre bitar (använd gärna blasten till rädisorna och strimla). Strimla salladslöken. Rensa laxen och skär upp i bitar. Ta fram ett stort serveringsfat. Fördela eventuellt några salladsblad (alternativt blasten från rädisor) i botten på fatet. Lägg upp alla grönsaker på fatet och fördela laxen över. Skär upp citron i skivor och lägg på toppen. Avsluta med att klicka ut lite romsås på laxen. Servera direkt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar