måndag 7 augusti 2023

Toscakaka

 

Lätt att baka och oemotståndligt god. 

100 g smör 
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Topping.
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (ca 24 dm i diameter). Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Vispa därefter i smör och mjölk. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Under tiden kakan gräddas smält smöret till toppingen. Häll ut den flagande mandeln på en skärbräda och hacka mandeln i något mindre bitar. Blanda därefter ihop alla ingredienser till toppingen. Häll ut all smet på kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills toppingen har fått färg. Avnjutes direkt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar