Lätt att baka och oemotståndligt god.
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Topping.
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (ca 24 dm i diameter). Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Vispa därefter i smör och mjölk. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Under tiden kakan gräddas smält smöret till toppingen. Häll ut den flagande mandeln på en skärbräda och hacka mandeln i något mindre bitar. Blanda därefter ihop alla ingredienser till toppingen. Häll ut all smet på kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills toppingen har fått färg. Avnjutes direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar