måndag 7 augusti 2023

Smördegsrutor med chevre och marmelad

 



Perfekt tilltugg till fördrinken. Enkelt att förbereda och grädda när gästerna kommer. Jag använder ingefärsmarmelad men välj efter tycke och smak. Smakrik och lite marmelad med sting är att föredra hellre än en söt marmelad. Jag skar 12 bitar av en stor smördegsrulle, men det går självklart att skära i större eller mindre bitar. 
12 st.
1 rulle smördeg
100 g chèvreost
1 ägg
3-4 msk ingefärsmarmelad (eller valfri)
mandelflan till garnering

Rulla ut smördegen. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär smördegen i bitar. Skär osten i små bitar och fördela ost på varje ruta. Vispa upp ett ägg och pensla varje ruta. (Hit går att förbereda) Grädda i 200 grader varm ugn i ca 12 minuter. Klicka ut marmelad och strö över lite flagad mandel precis innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar