lördag 16 augusti 2025

Smördegspizza med lufttorkad skinka och mozarella

 

Den här enkla pizzan passar utmärkt som drinktilltugg skuren i mindre bitar, eller en middag för två. Här har jag använt parmaskinka, plommontomater (körsbärstomater går också utmärkt så klart), mozarella, basilika och lite färsk spenat i brist på ruccolasallad. Spenat går utmärkt att ha på innan gräddning, medan ruccolasallad blir bättre att ha på efter gräddning. Använd efter eget tycke och smak. 

1 förpackning (rektangulär) färdig smördeg
2-3 msk pesto
1 mozarellaost (2 ostar går också bra om man vill)
ca 120 g lufttorkad skinka
6-12 tomater (beroende på storlek) 
Några blad färsk basilika
Några blad färsk spenat alternativ ruccolasallad
Salt och peppar

Ugn 250 grader. Rulla ut smördegen och placera på bakplåtspapper på plåt. Bred ut pesto på smördegen.  Riv eller skiva mozarellaosten och dela i småbitar. Fördela sedan på peston. Skär tomaterna i halvor, riv basilika och spenat i små bitar och dela skinkan i mindre bitar. (Använder du ruccolasallad rekommenderar jag att strö den på pizzan efter gräddning.) Fördela på pizzan tillsammans med den lufttorkade skinkan. Grädda i 12-15 min och servera direkt efter gräddning. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar