Magiskt god och smörig brownie, men riktigt mäktig. När du tillagat denna brownie placera i kylskåp och förvara i formen, för annars rinner den ut.
Brownie:
250 g smör
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk flingsalt
2 dl kakao
4 ägg
Kokostosca
5,5 dl riven kokos
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
75 g smör
1,5 dl grädde
salt
Ugn 175 grader. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och fördela sedan i en långsmal brödform. (Pappret blir lättare att forma och du skryngklar ihop det först.) Bryn smöret, dvs låt det få lite brun färg, och låt sedan svalna. Blanda ihop alla torra ingredienser till kakan i en stor skål. Blanda i smöret i smeten och rör om ordentligt. När smeten är jämn knäcker du i ett ägg i taget. Rör ut. Häll smeten i formen och grädda i 10 min. Kakan får inte bli torr. Under tiden rör ihop alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 min. När kakan gräddat i 10 min tar du ut den och fördelar toscasmeten över. Låt grädda i 15 min. Låt kakan svalna och förvara helst i kylskåp eller frys till dagen efter, eller åtminstone låt kakan sätta sig i kylskåp innan servering. Servera gärna med grädde till. Njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar