fredag 30 juni 2023

Sega rabarbermuffins

 




Riktigt goda muffins. Konsistensen gör att de blir sega och goda. Att de är lite kladdiga i mitten gör ingenting. Det går lika bra att byta ut rabarber med andra bär som exempelvis hallon. Den söta muffinsen till den lite sura rabarbern passar dock riktigt riktigt bra. 

Ca 10 muffins
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl hackad rabarber 
0,5 dl hackad mandel
Florsocker till garnering

Ugn 200 grader. Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna  och vispa ned i bunken. Blanda ihop till en jämn smet. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till ungefär 2/3. Skär rabarber i mindre bitar, 1-2 cm stora bitar. Fördela några bitar rabarber i varje muffins. Strö över hyvlad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt svalna något innan servering. Pudra gärna lite florsocker över innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar