100 g mandelmjöl
100 g vetemjöl (kan bytas ut mot bovetemjöl)
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (malen)
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer
0,5 dl olivolja + olja till bakformen
0,5 dl lönnsirap eller ljus sirap
4 ägg
0,5 dl mjölk eller havremjölk
0,5 tsk salt
100 g vetemjöl (kan bytas ut mot bovetemjöl)
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (malen)
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer
0,5 dl olivolja + olja till bakformen
0,5 dl lönnsirap eller ljus sirap
4 ägg
0,5 dl mjölk eller havremjölk
0,5 tsk salt
Ugn 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananerna i separat bunke och blanda i tillsammans med olja och sirap. Vänd ned alla torra ingredienser i bananmoset och blanda till en jämn smet. Vispa ägg med mjölk i en bunke och tillsätt till banansmeten under omrörning. Olja en avlång brödform (1,5 L) eller lägg bakplåtspapper i botten på formen. Häll i smeten och låt grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Låt svalna i några minuter innan du vänder upp och ned på formen. Vispa grädden fluffig och servera kakan med grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar