fredag 25 februari 2022

Varm sötpotatissallad med feta och grönkål


En riktigt god varm sallad med goda smaker. Tänk på hur du tillagar sötpotatisen då den kan bli ganska mjuk och sladdrig. Ugnsrosta potatisen med fördel utan olja, även om det i många recept rekommenderas att ringla olja över. 

4 potioner
4 stora sötpotatisar
(3-4 msk rapsolja om du vill rosta sötpotatisen i olja)
1 tsk malen spiskummin
2 klyftor vitlök
två stora nävar grönkål
400 g kikärtor
150 g fetaost
salt & peppar
2 dl majonnäs 
chilipeppar

Ugn 200 grader. Skrubba potatisen och skär sedan i mindre kuber. Fördela potatisen på en ugnsplåt och blanda med spiskummin och salt. (Ringa ev rapsolja över. Då blir potatisen mjukare och inte lika hårt rostad.) Rosta i ugnen i ca 30 min. 

Skala vitlök och hacka fint. Dela grönkålen i mindre bitar. Stek upp vitlök och grönkål i en stor panna. Skölj kikärtor och skär upp fetaosten i kuber. Blanda majonnäs med en knivsudd chilipeppar. Smaka av så att du får den styrka som passar dig. 

När potatisen är klar i ugnen fördela på ett stort fat och ringa över olivolja. Servera med majonnäsen. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar