måndag 17 maj 2021

Kryddiga yogakakor

 

Jag hittade ett gammalt recept jag fått av en kollega för många många år sedan. Jag har verkligen gått och längtat efter dessa kakor så det var med glädje jag bakade dem igen. De funkar som ett jätte bra mellanmål när man bara vill ha lite energi, men de är lika goda till kaffet och funkar gott att bjuda på. Mina blev väldigt spröda. Tänk på att låta de svalna och stelna ordentligt innan du lägger dem i burk för förvaring. De går sedan bra att förvara i frysen och plocka fram vid behov. 

250 g havregryn
110 g fullkornsmjöl
100 g russin
100 osaltade jordnötter eller solrosfrön
150 g brunt socker alt muscovadosocker
2 msk malen kanel
1 tsk malen muskotnöt
2 msk malen ingefära
1 tsk bakpulver
2 dl solrosolja
2 dl vatten
en knivsudd salt 

Blanda bakpulver, mjöl och resten av de torra ingredienserna. Rör i oljan. Blanda sedan i vattnet lites smeten blivit lite lös. Låt stå en stund så att smeten sväller något. Ta en rågad matsked av smeten och klicka ut på bakplåtsklädd plåt. Platta till och runda till kakorna. Grädda i 10-15 min i 175 grader. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar