tisdag 18 maj 2021

Glasnudlar med heta räkor, mango, jordnötter och lime

 

Till 2-3 portioner
250-300 g jätteräkor (skalade)
100 g glasnudlar
3-4 salladslökar
125 g pak choi
1 msk fiskfond eller fisksås 
100 g mango (i bitar)
1/2 chili
2-3 vitlöksklyftor
1+3 msk rapsolja
1/3 dl jordnötter
1 lime

Om räkorna är frusna börja med att tina dem och låt rinna av. Skär salladslök och pak choi i 2-3 centimeterstora bitar. Fräs lök och kålen i rapsolja i panna 2-3 min. Tillsätt sedan mangon. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisningar på förpackning. Hacka vitlök och chili. Stek i het panna tillsammans med räkorna i 2 min. Häll sedan i fiskfonden. Häll över risnudlarna i pannan och rör runt så att nudlarna drar in såsen. Fördela lök och kål på ett stort fat och tillsätt nudlar och räkor. Hacka jordnötterna och strö över. Servera med klyftor av lime. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar