tisdag 18 maj 2021

Glasnudlar med ingefäralax, mango och jordnötter.

 

Det här är en enkel och mycket god rätt som lika gärna kan serveras till vardag och till fest. Variera gärna med lax, räkor eller kyckling och laga den vid fler tillfällen. Använd olika kryddning beroende på smak. Till lax har jag använt ingefära och vitlök och till räkor chili och vitlök. 

Till 3 portioner
3 laxfiléer
100 g glasnudlar
3-4 salladslökar
125 g pak choi
1 msk fiskfond eller fisksås 
100 g mango (i bitar)
5 cm ingefära
2-3 vitlöksklyftor
1+3 msk rapsolja
1/3 dl jordnötter

Skär salladslök och pak choi i 2-3 centimeterstora bitar. Fräs lök och kålen i rapsolja i panna 2-3 min. Tillsätt sedan mangon. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisningar på förpackning. Hacka vitlök och riv ingefäran grovt. Skär laxen i mindre bitar. Stek laxen i het panna tillsammans med vitlök och ingefära i ca 2 min. Häll sedan i fiskfonden. Häll över risnudlarna i pannan och rör runt så att nudlarna drar in såsen. Fördela lök och kål på ett stort fat och tillsätt nudlar och lax. Hacka jordnötterna och strö över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar