tisdag 23 juni 2020

Ryggbiff carpaccio

En riktigt god sommarfavorit och väldigt enkelt att tillaga. 
Servera gärna med ugnsrostad färskpotatis med örtolja. 

Ca 1 kg hel ryggbiff
smör och olja för stekning
1/2 dl pinjenötter
1/2 msk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl grön pesto
1 dl riven parmesanost
1 näve basilikablad

Ugn 125 grader. Stek hela ryggbiffen i smör och olja panna. Låt köttet få en stekyta och placera sedan i ugnsform. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60 grader (20-30 min). Låt köttet vila tills det svalnat något. Rosta under tiden pinjenötterna. 

Skär köttet i skivor (ca 1/2 cm) och lägg ut omlott på ett stort fat. Strö över salt och peppar. Ringla över peston (blanda ev ut peston med lite olivolja för att få den lösare). Hyvla parmesanost över köttet med en potatisskalare. Strö över pinjenötterna och basilikabladen. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar