Vad finns bättre än härlig färskpotatis på sommaren. Den smakar lika gott nykokt som ugnsrostad som här. Blanda i vilka örter du vill men glöm inte att riva ned parmesanost. Ljuvligt gott. Till detta serverar jag ryggbiff carpaccio med hyvlad parmesan, basilika och pinjenötter. Mums!
Till 8 personer
2 kilo färskpotatis
2-3 msk olivolja
ca 2 tsk flingsalt
svartpeppar
Örtolja
2 dl hackad basilika, persilja och timjan
4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
ca 1 dl riven parmesanost
Ugn 225 grader.
Skrubba potatisen och dela ev stora potatisar i hälften. Fördela potatisen i långpanna. Blanda i olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 40 min. Rör under tiden ihop örtoljan. När potatisen är färdigrostad låt den svalna några minuter. Blanda sedan i örtoljan och rör om. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar