söndag 22 december 2019

Pepparkakor med parmesan och nötter

Det här är ett enkelt och gott altenativ till vanliga pepparkakor med ädelost till glöggminglet. 

En förpackning pepparkaksdeg
1-2 dl riven parmesanost
En näve valnötter
Flingsalt

Lägg pepparkaksdegen i frysen. Gör i ordning 2-3 plåtar med bakplåtspapper innan du tar ut den frusna degen ur frysen. Riv parmesanosten fint och hacka valnötterna. Ta fram en osthyvel och hyvla bitar och lägg ut på plåt (de rullar ihop sig så hyvla inte för långa bitar). Tryck försiktigt ut dem något. Ta en nypa riven ost och strö över både valnötter och flingsalt. Grädde i ugn 5-6 min på 175 grader. Låt svalna innan du tar upp dem från bakplåtspappret. Servera förslagsvis till glögg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar