söndag 22 december 2019

Det enklaste julgodiset du kan göra, dessutom riktigt gott. Jag valde att både ha flingsalt på och rosade hasselnötter. Välj det ena eller andra eller välj något annat efter tycke och smak. 

300 gram 70% mörk choklad
400 g kondenserad mjölk
flingsalt
En näve hasselnötter

Bryt chokladen i bitar. Häll över choklad och kondenserad mjölk i en kastrull. Smält allt i vattenbad. Rosta under tiden hasselnötter och gnugga bort skalet. Hacka nötterna i mindre bitar. Ta sedan fram en ugnsfast form, exempelvis en rektangulär gratängform. Smöra botten på formen med pensel. Klipp till bakplåtspapper i bredd med ena sidan på formen. Fördela bakplåtspappret i formen och tryck till med penseln. Pensla ett varv till och fördela ytterligare ett bakplåtspapper åt motsatt sida så att hela formen är täckt med bakplåtspapper. Häll över chokladsmeten när allt smält. Bred ut med en slickepott. Strö över flingsalt och/eller nötter. Låt svalna i kylen och skär upp i mindre bitar. Förvara i burk i kylen eller i frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar