fredag 21 oktober 2016

Svarta vinbärsmuffins med svarta sesamfrön

Det här är en muffins som med svarta vinbär inte alls blir söt. Byt ut mot blåbär eller exempelvis hallon för att få lite sötare smak. 

2 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
1/2 dl flytande honung
1,5 banan
1,5 dl havremjölk
2 dl svarta vinbär
2 msk svarta sesamfrön

Sätt ugn på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom sesamfröna. Vispa ägg och honung i en separat bunke. Skala och mosa bananen. Vispa när bananen i äggsmeten. Tillsätt havremjölk och de torra ingredienserna. Blanda vinbär och sesamfrön men spara lite frön till garnering. Fördela muffinsformar i muffinsplåt. Strö över sesamfrön. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min tills muffinsarna fått färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar