fredag 28 mars 2014

Marockansk sallad

Efter en helt underbar semester i Marocka med tur till Marrakech och ut till Saharaöknen är jag inspirerad av det marockanska köket. Jag och min kära resekompis bjöd på marockansk middag häromdagen, precis den typ av mat vi fick ungefär varje lunch och middag under resan. Middagen började med en enkel och god marockansk sallad med smak av spiskummin. 

Till förrätt för åtta personer:
1 grön paprika
3 röda spetspaprikor
1 gul lök
2 hela gurkor
5-6 stora mogna tomater
färsk koriander
färsk mynta
olja
vitvinsvinäger
salt, peppar 
spiskummin

Hacka alla grönsaker smått och blanda ihop väl i en skål. Blanda ihop dressing på olja, raps- eller olivolja, ca 1/2 dl-1 dl olja. Tillsätt ca 2 msk vitvinsvinäger, salt och peppar efter smak. Tillsätt spiskummin. Smaka av och rör om. Det ska smaka rejält med spiskummin så tillsätt mer än du tror. Blanda ihop dressingen med salladen och smaka av. Tillsätt mer spiskummin så att salladen verkligen smakar spiskummin. Häll upp salladen på ett stort fint fat. Hacka de färska örterna och tillsätt på toppen. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar