måndag 25 februari 2013

Fröknäckebröd

Det finns en mängd olika recept på fröknäckebröd som exempelvis passar glutenintoleranta. Första gången jag testade ett liknande recpet fastnade bakplåtspappret så det var bara att äta papper eller slänga. Det var så gott så en och annan liten pappersbit slank faktiskt ner. Nu använde jag Non-stick ugnsduk istället. Jag kommer nästa gång jag bakar detta tillsätt linfrön (1/2 dl) och sesamfrön (1 dl....tillsätt då 1/2 dl vatten till) också. Det är suveränt gott till ost, till någon god röra eller bara som det är.....

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
flingsalt

Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i oljan. Tillsätt sist kokande vatten. Lägg ett bakplåtspapper i ugnsplåt och klicka ut smeten. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten. Dra bort det övre pappret och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme i 150 grader. Bryt i bitar och njut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar