söndag 4 november 2012

Morotssoppa med touch av chili

Vad ska man ha recept till om man inte vrider om dem lite, lägger till och tar bort utifrån eget sinne. Inspirationen var en asiatisk morotssoppa men jag valde att slänga i palsternacka som även fanns hemma. En variant är även att använda kokosmjölk istället för creme fraiche för att få mer asiatisk touch. 

4 portioner
4 stora morötter
1-2 palsternackor
2 dl röda linser
1 burk creme fraiche
1-2 tsk malen koriander
2 vitlöksklyftor
3-4 cm färsk ingefära
1/2 röd chilifrukt
1 msk olja
3-4 dl vatten

Skala och skiva morötter och palsternacka. Koka dem med linserna i ca 3 dl vatten i 10 min. Mixa med mixerstav tillsammans med creme fraiche och ca 1 tsk koriander. Låt koka upp och blanda i ytterligare vatten för att få rätt konsistens (...om du vill ha soppan tjock eller lite tunnare). Fräs finhackad vitlök, riven ingefära och finhackad chili med olja i panna i några minuter. Smaka av soppan och tillsätt ev. mer koriander. Strö över chili och vitlöksripplet över soppan och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar