lördag 24 november 2012

Grön soppa med ruccola och solrosfrön


Jag har upptäckt att det är supergott att lägga i färsk ruccola och strö solrosfrön (helst rostade) i soppa. Kan varmt rekommenderas. Här blev det en god grön soppa med zucchini och gröna ärtor. Släng i vad grönt som helst och njut....

1 gul lök
1 hel zucchini
2-3 dl gröna frusna ärtor
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
en skvätt vitt vin
2,5 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
ruccolasallad
solrosfrön

Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i gryta. (Skala ev. zucchinin) Skär zucchinin i kuber och lägg i grytan. Låt fräsa något så att det blir mjukt. Tillsätt vatten, vin och buljong. Låt soppan koka upp och tillsätt gröna ärtor. Låt koka i några minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp igen och låt koka några minuter till. Smaka av med salt och vitpeppar.  Servera soppan med ruccola och solrosfrön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar